ثبت شرکت گردشگری

 

ثبت شرکت گردشگری

ثبت شرکت گردشگری

ثبت شرکت گردشگری چیست؟

یکی دیگر از شرکت‌های پرطرفدار در ایران و سایر کشورها، شرکت گردشگری است. گردشگری، Tourism یا سیاحت به مسافرت‌های تفریحی گفته می‌شود.

به طور معمول برای گردش چند روزه در کشور خود و یا سایر کشورها به شرکت‌های گردشگری مراجعه و یک تور با قیمت مناسب انتخاب می‌کنیم. اما ثبث شرکت گردشگری چه مراحلی دارد؟ قبل از آن به انواع شرکت‌های گردشگری اشاره می‌کنیم.

گردشگری یا توریسم انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

  • گردشگری بازاری
  • گردشگری درمانی
  • گردشگری مذهبی
  • گردشگری تفریحی
  • گردشگری همایشی
  • اکو توریسم یا گردش در طبیعت
  • گردشگری الکترونیک (Tourism) یا همان گردشگری مجازی

 

شرایط کلی متقاضیان ثبت شرکت گردشگری

  1. تابعیت ایرانی
  2. عدم اشتغال به تحصیل
  3. داشتن حداقل 25 سال سن
  4. داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
  5. داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از آن برای متقاضیان مرد
  6. عدم اشتغال به حرفه دیگر و ممانعت از رسیدگی به فعالیت فوق
  7. متدین به دین اسلام یا سایر ادیان شناخته شده در قانون اساسی ایران
  8. داشتن حداقل 3 سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت مورد نظر با تاییدیه پرداخت بیمه و صلاحیت شغلی
  9. داشتن اهلیت قانونی، مشهور نبودن به فساد اخلاقی و نداشتن پیشینه محکومیت کیفری که موجب

سلب حقوق اجتماعی شده باشد و نیز عدم اعتیاد به مواد مخدر به تائید مراجع ذیصلاح

  1. نداشتن مشاغل یا عضویت در سازمان‌هایی که مغایر با مقررات جاری کشور، یا موجب تحکیم مبانی رژیم گذشته بود، یا ضدیت با جمهوری اسلامی ایران شناخته شده، و یا هرگونه پیشینه همکاری با ساواک منحله و گروه‌های ملحد محارب و غیر قانونی

تبصره1: در صورتی که متقاضی پروانه شخصی حقیقی باشد، باید دست کم یک نفر را به عنوان مدیر فنی و چنانچه شخصی حقوقی باشد، باید علاوه بر مدیر فنی یک نفر را به عنوان مدیر عامل دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی معرفی نماید.
تبصره2: اشخاص حقوقی داوطلب تاسیس دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی باید دارای شرایط ذیل باشد:
الف- تابعیت ایران
ب- ارتباط موضوع فعالیت شخص حقوقی با فعالیت‌های دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی
تبصره 3:  فعالیت اتباع خارجی در سمت مدیر فنی منوط به دارا بودن پروانه معتبر اشتغال و تایید صلاحیت فنی آنها بوسیله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
تبصره4:  مدیرفنی علاوه بر شرایط مندرج در بندهای «1» تا «11» بایستی به یکی از زبان‌های خارجی (ترجیحاً انگلیسی) آشنایی کامل داشته و گواهی نامه فارغ التحصیلی از آموزشگاه‌های معتبر، مراکز آموزش عالی و مدارس حرفه‌ای خدمات سیاحتی – جهانگردی داشته باشد. دارندگان مجوز یا مدیران عامل اشخاص حقوقی در صورت دارا بودن شرایط مذکور می‌توانند به عنوان مدیر فنی همان دفتر تعیین شوند.
تیصره 5:  آخرین آئین نامه مصوب هیات محترم دولت در زمینه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترها، شرکت‌های خدمات مسافرتی، سیاحتی – جهانگردی و زیارتی در این خصوص حاکمیت خواهد داشت.

مدارکی که برای ثبت شرکت گردشگری باید تحویل موسسه حقوقی شتاب داده شود:

 

  1. کپی کارت ملی و اصل آن
  2. مدارک مربوط به سابقه کار و پرداخت بیمه
  3. تعداد 6 قطعه عکس 4*3 مربوط به سال جاری
  4. کپی آخرین مدرک تحصیلی به همراه اصل مدرک
  5. کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم و اصل آن (برای آقایان(
  6. اظهار نامه رسمی ثبت شرکت ها (در مورد اشخاص حقوقی(
  7. کپی کامل تمام صفحات شناسنامه به همراه اصل شناسنامهپس از ارسال مدارک توسط ثبت شرکت

موسسه حقوقی شتاب و موافقت کمیته فنی، متقاضی می‌بایست یک مدیر فنی، یک آدرس فعالیت و یک ضمانت بانکی معرفی و ثبت نماید که به شرح ذیل است.

الف) مدیر فنی
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم (برای آقایان)
متدین به دین مبین اسلام یا سایر ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

  1. تابعیت ایرانی
  2. دارا بودن حداقل 25 سال سن
  3. داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
  4. آشنایی کامل به یکی از زبان‌های خارجی (ترجیحا انگلیسی)
  5. عدم اشتغال به حرفه دیگر و ممانعت از رسیدگی به فعالیت فوق
  6. داشتن حداقل 3 سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت مورد نظر صلاحیت شغلی
  7. داشتن گواهی‌نامه فارغ التحصیلی از آموزشگاه‌ها و مدارس حرفه‌ای خدمات مرتبط با موضوع
  8. داشتن اهلیت قانونی، مشهور نبودن به فساد اخلاقی و نداشتن پیشینه محکومیت کیفری که موجب سلب حقوق اجتماعی باشد و عدم اعتیاد به مواد مخدر
  9. نداشتن مشاغل یا عضویت در سازمان‌هایی که مغایر با مقررات جاری کشور، یا موجب تحکیم مبانی رژیم گذشته بوده، یا ضدیت با جمهوری اسلامی ایران شناخته شده، و یا هرگونه پیشینه همکاری با ساواک منحله و گروه های ملحد محارب و غیر قانونی

 

ب) آدرس یا مکان فعالیت

  1. داشتن سند تجاری یا ادرای محل فعالیت
  2. در صورت مالکیت، ارائه اصل سند همراه تصویر آن
  3. سنخیت داشتن محل فعالیت با دیگر صنوف مجاور
    4. حداقل مساحت مفید برای فعالیت با توجه به آیین نامه
  4. داشتن تجهیزات و امکانات مناسب نوع فعالیت با محل فعالیت
    6. در صورت استیجاری، ارائه اصل اجاره نامه محضری همراه تصویر آن
  5. واقع بودن محل فعالیت در طبقه اول یا همکف و قابل دسترسی و در دید عموم بودن

ج) ضمانت بانکی
سپردن ضمانت‌نامه بانکی به مبلغ 50000000 ( پنجاه میلیون) ریال در وجه سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری که پس از تحویل به واحد مالی، رسید آن به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مربوطه ارائه می‌شود.
ضمنا در ادامه متقاضی باید موارد زیر را نیز انجام دهد که موسسه حقوقی شتاب بخشی از آن را انجام می‌دهد.

  1. ارائه حداقل 10 (ده) آرم یا نشان که همگی دارای مفهوم متناسب با فعالیت دفتر بوده و متعارف باشد.
    2. معرفی حداقل 10 (ده) نام متناسب که همگی دارای مفهوم متناسب با فعالیت دفتر بوده و از نام‌های فارسی و متعارف باشد.

و در نهایت پس از آماده شده موارد زیر پروانه بهره‌برداری شرکت گردشگری “بند ب” صدا در می‌گردد.

  1. تعهد نامه حضور تمام وقت مدیرفنی دفتر
    2. رسید ارائه ضمانتنامه بانکی توسط متقاضی
    3. گزارش بازدید از محل دفتر توسط کارشناسان
    4. معرفی نامه مدیر فنی دفتر به همراه مدارک ضمیمه آن
    5. جواب استعلام از آزمایشگاه دولتی در مورد مدیر فنی دفتر
    6. جواب استعلام از اداره تشخیص هویت در مورد مدیر فنی دفتر
    7. فرم اعلام اسامی و آرمهای پیشنهادی برای دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی
    8. تعهد نامه در مورد اعلام انجام تغییرات در دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی جوابیه صلاحیت ترافیکی و انتظامی دفتر

ضمیمه

از موارد قابل توجه برای متقاضیان این است که برای راهنمایان گردشگری دارای مجوز فعالیت از سازمان ایرانگردی و جهانگردی مجوز بند «ب» مگر با تحویل کارت و اعلام انصراف کتبی از راهنمایی تور صادر نخواهد شد.
شرایط صدور مجوز برای کلیه شهروندان یکسان است و ایثارگران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، داوطلبان بومی، فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با جهانگردی در سطح کارشناسی از دانشکده های کشور، با دارا بودن کلیه شرایط مذکور از نظر اعطای مجوز دفتر در اولویت هستند. همچنین از ابتدای تشکیل پرونده تا صدور مجوز فعالیت حدود 3 ماه وقت لازم است.
برای شرکت‌های چند منظوره نیز مجوز فعالیت بند «ب» صادر نخواهد شد. شرکت هایی می‌توانند تقاضای مجوز کنند که اختصاصا فعالیت آنان در اساسنامه شرکت، “فعالیت گردشگری” درج شده باشد. این شرکت‌ها قبل از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها باید جهت تعیین «نام» به مدیریت نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی و تورها در تهران مراجعه کنند.
مدیر عامل شرکت به عنوان متقاضی بند «ب» باید کلیه شرایط فوق الذکر را داشته و در زمان مقرر جهت تکمیل پرونده، مدارک لازم را ارائه کند.

 


تمامی حقوق برای ثبت شتاب محفوظ است. | طراحی و توسعه: محمد صبور